Maandelijks archief: november 2016

Een exploderende agenda ……… wat nu???

Je hebt een drukke week voor de boeg. Zonder dat je het in de gaten had is je agenda vol gelopen en niet zo’n beetje ook. Het is zelfs een behoorlijk schrikken, al die verschillen afspraken, deadlines en verplichtingen. Alleen de aanblik van die overvolle agenda geeft je al stress. Dat is niet fijn.

Oké het zijn niet alleen werk afspraken, er zitten ook een paar leuke privé afspraken tussen. Je wist het natuurlijk allang, te veel van het goede is niet meer leuk. Zelfs teveel leuke dingen kunnen stress veroorzaken.

Wat ga je doen met zo’n overvolle agenda? Wat nu? Bikkel je gewoon door en zie je wel waar het schip strandt? Of ………..

Lees verder

Stressoplossing in een potje

Je kent ze misschien wel, die prachtige wervende advertenties. Ze hebben DE oplossing voor jou. Door het dagelijks slikken van die ene speciale, bijzondere, pil, is jouw probleem opgelost. Heerlijk toch. Ja, dat lijkt mij ook echt geweldig. Gewoon slikken en verder hoef je niets te doen. Klinkt lekker relaxt en dat heb je nou precies nodig als je zo gestresst bent.

Lees verder

Stress? Zonder je niet af ……..

Je bent druk, erg druk en je hebt er ook stress van. Veel mensen gaan zich dan ongemerkt een beetje afzonderen en afsluiten voor anderen. De drukte gaat voor, je schuift heel gemakkelijk je (sociale) contacten en andere energie gevende afspraken aan de kant.

Te druk. Geen tijd voor. Komt later wel. Dat zijn vaak de gedachten in zo’n drukke periode, waarmee je denkt de boel onder controle te houden.

Lees verder