Stressoplossing in een potje

Je kent ze misschien wel, die prachtige wervende advertenties. Ze hebben DE oplossing voor jou. Door het dagelijks slikken van die ene speciale, bijzondere, pil, is jouw probleem opgelost. Heerlijk toch. Ja, dat lijkt mij ook echt geweldig. Gewoon slikken en verder hoef je niets te doen. Klinkt lekker relaxt en dat heb je nou precies nodig als je zo gestresst bent.

Is het reëel om te denken dat je stressprobleem wordt opgelost met een pilletje? Dat de oplossing in een potje zit? Zou het echt waar kunnen zijn? Wat denk je zelf? We leven op dit moment in een wereld waar we graag voor alles en nog wat een snelle oplossing willen. We moeten immers doorrrrr en weer verder. Geen tijd te verliezen. Er moet nog zoveel gebeuren en je wilt nog zoveel beleven. Dus hup, pilletje erin, opgelost. Dat past in deze tijd, maar het past niet bij wat jouw lijf van je wil. En sterker nog, het kan ook niet.

Wanneer je teveel stress hebt, wil je lijf iets anders van je dan een pilletje. Je lijf wil rust. Je lichaam wil dat je luistert naar de signalen die het uitzendt. Dat je daar acht op slaat en er iets mee doet. Wanneer je iedere dag hoofdpijn hebt, pijn in je buik, of een kort lontje, dan is dat een signaal. Je lichaam wil dan graag dat je dat opmerkt en dat je er iets mee doet. Dus dat je iets gaat veranderen in je leven, zodat je die klacht niet meer hebt. Dat je eens rustig kijkt naar je eigen gedrag, de dingen die je doet of juist niet doet. Wellicht is het nodig om de bakens te verzetten, dingen anders aan te pakken of zelfs misschien afscheid van iets te nemen. Oké, dat is niet gemakkelijk, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder stress gaat ervaren en dus minder vervelende klachten hebt. Daar is je lijf op uit. Dat het goed gaat met jou en daarom geeft je lichaam je die signalen, als was het een noodkreet “je bent niet goed bezig”.

stresspotje

Geloof dus die prachtige, ronkende advertenties niet. Die je beloven dat alles is op te lossen met 1 pilletje. Gebruik je gezonde verstand. De oplossing zit in jezelf en niet in een potje.

Tot slot: natuurlijk, door langdurige stress ontstaan er allerlei tekorten in je lichaam, omdat je lijf constant topsport bedrijft om jou op de been te houden. Wellicht is het goed om die tekorten aan te vullen. Met het aanvullen worden je problemen niet opgelost. Jammer maar helaas. Je zult toch echt zelf aan de slag moet

2 gedachten over “Stressoplossing in een potje

  1. Carolien Rinsema

    Leuke blog Joanke! Het is helaas dezelfde categorie pillen als die uit “afslank-land”…. Veel beloven, niets doen.

  2. Joanke Bericht auteur

    Tja, al die geweldige beloftes. Helaas, we zullen het toch echt zelf moeten doen.

Reacties zijn gesloten.