Hij zat tegenover me en keek me wat sneu aan. Ja, hij wist het wel, waar het fout was gegaan, maar hij had er niets mee gedaan. Herkenbaar. Dat gebeurt velen van ons. “Op een gegeven moment voelde ik aan mijn lijf dat het op was, maar ik luisterde er niet naar en ben doorgegaan, omdat ik vond dat het niet anders kon”, vertelde Kees.
Maandelijks archief: oktober 2016
Waarom jij anders met stress omgaat dan je collega
Je snapt soms niets van je collega. Komt de stress je oren uit en vermoed je toch echt dat het bij je collega ook het geval moet zijn, merk je er niets van? Hoe kan dat toch? Dat is toch raar? Want als jij stress hebt van bijvoorbeeld een moeilijke en veeleisende klant, dan moet je collega dat toch ook hebben?
Verwarrend is dat soms. Het werkt ook onbegrip in de hand, en wellicht het gevoel dat je alleen staat in al je emoties die bij stress horen. Het geheim zit em natuurlijk in het feit dat ieder mens anders in elkaar zit, andere karaktertrekken heeft en dus anders op dingen reageert.
Lees verder
Ben jij ook kampioen negatief denken?
Dit is deel 4 in de serie over denkvoorkeuren en denkfouten. Je weet wel, die gedachtenkronkels die ons soms zo dwars kunnen zitten. Dit keer gaan we eens kijken naar je neiging om de positieve zaken in je leven onder te waarderen. Deze denkfout zorgt ervoor dat je de dingen absoluut niet op waarde schat en dat je jezelf enorm te kort doet in de meeste gevallen.
Wat doe je eigenlijk als je het positieve in je leven onderwaardeert?
Welke eigenschappen maken je gevoelig voor stress?
Iedereen ervaart wel eens stress. Heel normaal, niets zorgelijks. Sommige mensen ervaren extreem veel stress. Dan is het handig om eens te kijken waardoor dat komt. Heb je echt zoveel op je bordje, word je echt door het leven uitgedaagd met ingrijpende gebeurtenissen, speelt je karakter een rol, neem je dingen anders waar? Allerlei mogelijkheden waardoor de een meer stress ervaart dan de ander.