Maandelijks archief: november 2015

Mist

Je hebt van die dagen dat het gewoon allemaal even niet wil. Je hebt je dag niet, stapt met het verkeerde been uit bed, je bent humeurig, je bent moe, mensen doen niet precies dat wat jij wilt. Soms werkt het weer dan ook nog eens een handje mee. Grijze dagen waar geen sprankje zon is te bespeuren.

Blijf jij dan in je eigen mist hangen, of ga je iets ondernemen om die mist in je lijf te laten optrekken? Het kan natuurlijk best even lekker zijn om in je eigen grijze miezerigheid te blijven hangen. Prima, als het je eigen keuze is, gewoon doen. Maar ……… zou je je er op de lange duur wel zo goed bij voelen? Zou je aan het eind van de dag niet balen dat je deze dag zo voorbij hebt laten gaan? Jammer eigenlijk, zo’n verspilde dag in grijze miezerigheid.

Iedereen heeft zo zijn eigen manieren om uit die grijze mist te komen. De een gaat lekker bewegen (ook al is het grijs buiten), de ander gaat een cake bakken, weer een ander kiest een fijn boek uit of pakt een dvd voor de broodnodige variatie. Wat je doet is niet zo belangrijk, als je maar iets doet om eruit te komen. Om niet aan het einde van de dag te denken, wat jammer dat ik me zo door mijn eigen mist heb laten leiden.

Dus, wat ga jij doen om je eigen mist te laten optrekken?thumb_IMG_2378_1024