Maandelijks archief: mei 2016

Stop met Slikken

Stop met slikken ! Nee, niet schrikken, ik ga niet ineens op de stoel van je huisarts of specialist zitten. Ik bedoel dit natuurlijk meer symbolisch, je moet het niet letterlijk nemen. Want vertel eens, wat slik jij allemaal, waar je helemaal niet blij van wordt. Wat neem jij voor lief, terwijl je het van binnen voelt kriebelen?

Lees verder

Prioriwatte ???

Nieuw woord? Nee hoor. Het geeft meer weer dat bij sommige mensen het woord prioriteiten niet in hun woordenboek voorkomt en dat is eigenlijk best wel jammer, want daarmee kunnen ze zichzelf een hoop ellende besparen.

Lees verder

Langdurige (chronische) stress

We hebben het allemaal wel eens te druk, te veel op ons bordje. Dat hoort ook gewoon bij het leven en is dus niet iets waar we ons echt druk om hoeven te maken.Een mens heeft zoveel rek en flexibiliteit in zich dat je dat op kunt vangen. Op een gegeven moment is alles weer in het normale en ga weer rustig in een normaal patroon verder.

Kamp je echter met langdurige (chronische) stress, dan is dat een heel ander verhaal.

Lees verder

Valkuilen nemen meestal geen vakantie

Voor veel mensen is het mei-vakantie en bij vakantie denk je niet direct aan stress. Toch is voor sommige mensen de vakantieperiode juist een enorme stressor. Alle seinen schieten in het rood als ze er alleen maar aan denken. Jammer, want vakantie kan juist zo heerlijk en ontspannend zijn. Precies dat wat een mens nodig heeft om weer op te laden. Even afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken.

Lees verder