Maandelijks archief: april 2016

Stoom afblazen

Ken je dat? Komt de stress je oren uit en dan is er een collega die met van die overbodige adviezen komt waar je totaal niet op zit te wachten. Je wilt nu even helemaal geen tips en adviezen en al wel helemaal niet van die betweter die aan de andere kant van je kantoortuin zit en die het altijd beter weet. Je wilt gewoon even stoom afblazen, je ongenoegen uiten, vertellen dat de wereld oneerlijk in elkaar zit en dat jij er toch echt helemaal niets aan kunt doen en dat iedereen jou moet hebben en dat mensen toch echt stomme wezens zijn die zelden echt goed nadenken.

Lees verder

Focus

De wereld om ons heen is soms overweldigend. Er valt tegenwoordig zoveel te kiezen, er zijn zoveel mogelijkheden, er is zoveel informatie onder handbereik. Dat was 20 jaar geleden wel anders.

Het is natuurlijk heerlijk dat er zoveel keuzevrijheid is, dat er zoveel mogelijk is. Maar realiseer je je wel eens dat al die keuzes je ook heel veel stress kunnen bezorgen. Je kunt door al die mogelijkheden totaal je eigen pad kwijt raken. Je kunt als het ware verdwalen in alle mogelijkheden die er zijn. Juist dat kan heel veel stress opleveren omdat je totaal niet meer weet wat je moet doen of wat je moet kiezen of wat goed is voor jou.

Lees verder