Prioriwatte ???

Nieuw woord? Nee hoor. Het geeft meer weer dat bij sommige mensen het woord prioriteiten niet in hun woordenboek voorkomt en dat is eigenlijk best wel jammer, want daarmee kunnen ze zichzelf een hoop ellende besparen.

Een andere keer ga ik wat uitgebreider in op het stellen van prioriteiten en hoe je dat kunt doen. Deze keer houd ik het kort, want ja, ook ik moet soms prioriteiten stellen. Prioriteiten stellen is keuzes maken. Kiezen wat op dat moment het belangrijkste is voor jou.

Ik heb deze week een drukke week voor de boeg en dat is helemaal niet erg. En……, ik heb half juni een belangrijk examen waar ik deze week ook alvast mijn voorbereidingen voor wil doen. Dus kies ik er deze week voor om een korte blog te schrijven. Ik moet natuurlijk zelf wel het goede voorbeeld geven 😉

Dat is eigenlijk de essentie van stressmanagement: prioriteiten stellen, keuzes maken. Wat is op dit moment belangrijk, wat kan niet wachten, of waarmee voorkom je een hoop ellende als je iets nu aanpakt?

Een goede planning staat of valt dus met prioriteiten stellen.

prio2Kijk zelf eens deze week hoe jij dat doet. Vind je het gemakkelijk om keuzes te maken en prioriteiten te stellen? Of wil je het liefste toch alles doen en werk je je daardoor en slag in de rondte en zit je aan het einde van de dag met een tollend hoofd op de bank? Laat het me weten, ik ben benieuwd.