Stoom afblazen

Ken je dat? Komt de stress je oren uit en dan is er een collega die met van die overbodige adviezen komt waar je totaal niet op zit te wachten. Je wilt nu even helemaal geen tips en adviezen en al wel helemaal niet van die betweter die aan de andere kant van je kantoortuin zit en die het altijd beter weet. Je wilt gewoon even stoom afblazen, je ongenoegen uiten, vertellen dat de wereld oneerlijk in elkaar zit en dat jij er toch echt helemaal niets aan kunt doen en dat iedereen jou moet hebben en dat mensen toch echt stomme wezens zijn die zelden echt goed nadenken.

Natuurlijk weet je diep van binnen wel dat dit verhaal niet helemaal klopt, dat jij waarschijnlijk ook een aandeel hebt in deze gebeurtenis, maar het is soms zo lekker om even ongegeneerd je hart te luchten, zonder enige nuance. Weet je, dat is een hele goede manier om je stress naar een lager peil te brengen. Stoom afblazen, even al je gevoel naar buiten gooien is prima om de lading eraf te halen. Je frustraties even de vrije loop laten en de calimero zijn. Daarna is er namelijk weer ruimte om fatsoenlijk, nuchter en genuanceerd te denken en de boel op een rijtje te zetten. Dan pas kun je bepalen wat de beste aanpak is om dit probleem op te lossen en alles weer in goede banen te leiden.

stoom3

Maarrrrrrrrrrrrrrr …………. ja, er is wel een hele grote maar in dit verhaal. Bedenk even heel goed waar je je ongenuanceerde emotie-afvalbak leegt. Dat kun je niet overal en bij iedereen doen. Het is ook niet heel strategisch om dat bij de eerste de beste collega die je voor de voeten loopt te doen. Houd dus je gezond verstand paraat als je stoom gaat afblazen. Kies bewust iemand uit waar je je helemaal laat gaan. Dat kan een goede collega zijn, die jou heel goed kent, dat kan een partner zijn, een vriend een vriendin. Vertel ook vooral dat je stoom gaat afblazen en dat je even je minder genuanceerde kant zien. En sluit daar ook weer mee af, zodat je collega, partner of vriend het niet als persoonlijk opvat.

Heb je niemand in de buurt op wie je je kunt afreageren? Schrijf het dan gewoon eens van je af of ga lekker sporten dat helpt ook goed.

Dus, lekker stoom afblazen, maar doe het wel met overleg. Laat me weten wat jouw manier van stoom afblazen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *