Informatie-stress: hoe los jij dat op?

Ik open mijn mailbox en de nieuwsbrieven en de updates met geweldige tips voor een briljant leven vliegen me om de oren.

Tijdens een verloren momentje open ik Facebook of Twitter en word ik bedolven onder de tips en adviezen. Pfffffff, ik ben nu al moe en gefrustreerd. Hier krijg ik nou stress van, want wat moet ik met al die tips en adviezen? Bovendien spreekt de ene tip het andere advies weer tegen.

Door de overdaad en overvloed verliest het zijn zeggingskracht

Herken je dat, dat je wordt bedolven onder allerlei goedbedoelde zooi, zoals ik het maar even ongegeneerd zeg, waardoor je eigenlijk helemaal vast slaat. Op zichzelf zijn het goede tips, mooie adviezen. Zinvol ook. Door de overdaad en overvloed verliest het echter zijn zeggingskracht. Het is zoveel, dat het niet meer binnenkomt en je de zaken niet meer op de juiste waarde weet te schatten. Best jammer eigenlijk.

Een manier is om al die nieuwsbrieven en updates op te zeggen. Goede tip, fijne lege mailbox, maar ………. Andere optie is om me helemaal niet meer op Social Media te vertonen. Ruimt ook lekker op. Absoluut waar. Zou het echt de oplossing zijn voor mijn probleem en de stress die ik daarvan krijg?

Ja ook ik heb last van FOMO

Ik twijfel en ik weet het eigenlijk niet zo goed. Want laten we eerlijk zijn, zo nu en dan zit er wel een pareltje tussen al die tips en adviezen. Die zou ik dan weer niet willen missen. Ja ook ik heb last van FOMO (fear of missing out). Bovendien maak ik me er zelf ook schuldig aan, o.a. door deze blog en mijn berichten op facebook. En twitter. Tja ……………………… hoe ga ik dit oplossen?

Beperken, inperken, begrenzen

Allereerst ga ik maar eens met iets meer aandacht door mijn mailbox. Met een iets selectiever beleid kan ik al heel wat nieuwsbrieven en updates afzeggen. Dat ruimt lekker op. Dat wat me echt interessant lijkt laat ik me gewoon nog toesturen. Omgaan met Social media kan ook best wat selectiever en meer bewust. Dat scheelt ook al heel wat stress. Beperken, inperken, begrenzen, geef er een mooi woord aan.

 

Er zijn dagen dat ik gevoeliger ben voor die overload aan adviezen

Op deze manier heb ik al aardig wat van mijn stress afgesnoept. Fijn. Daarna zijn er dagen dat ik weet dat ik gevoeliger ben voor al die overload aan goedbedoelde adviezen. Dat zijn dus de dagen dat ik het gewoon links moet laten liggen. Laten voor wat het is. Want juist op die dagen dat ik er gevoelig voor ben, geeft het me onbedoeld ook veel meer stress. Geeft het me het gevoel dat ik er wat mee moet, omdat ik er anders niets van bak.

En jij, hoe doe jij dat. Waar krijg jij stress van en hoe los jij dat op? Ik ben heel erg benieuwd naar je reactie. Laat het me weten.

2 thoughts on “Informatie-stress: hoe los jij dat op?

  1. Pingback: Blog | Informatie-stress: Hoe los jij dat op? – Coaching Society | Met aandacht voor jou!

Reacties plaatsen niet mogelijk.