Stel niet uit !!

We hebben ze allemaal wel, onze (verborgen) dromen, wensen en verlangens. Als we zo eens wat zitten te mijmeren dan borrelen ze weer omhoog, die diep weggestopte dromen. Ooit…….., later als ik groot ben, wanneer ik meer tijd heb, als ik stop met werken, dan ………., dan ga ik overwinteren in een zonnig land, dan ga ik meer tijd besteden aan mijn hobby’s, dan maak ik meer tijd vrij voor mijn familie en vrienden……… en dan ga ik ook meer sporten.

Nadat het mijmermoment voorbij is, gaan we weer over tot de orde van de dag. De dagelijkse ratrace vraagt onze aandacht en we doen ons best om alle ballen in de lucht te houden. Er is zoveel dat onze aandacht vraagt dat de dromen en wensen weer snel op de achtergrond raken.

Ontspanning door op te laden

Jammer, heel erg jammer. Juist in de dromen en wensen zit onze ontspanning. Daarin zitten de momenten dat we ons kunnen opladen. Bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met je familie en vrienden geeft ontspanning, plezier. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je verbonden voelt met de wereld om je heen. Allemaal ingrediënten die zorgen voor meer ontspanning in je lijf en in je brein.

Ruimte maken

Ruimte maken in je leven voor je hobby’s is ook zoiets. Je kunt er dan wel niet je brood mee verdienen, maar het zorgt er wel voor dat je op een andere manier je talenten aan kunt spreken. Hierdoor kun je met meer plezier de andere dagelijkse taken op je schouders nemen. Tijdens het beoefenen van je hobby’s kom je in een soort van flow, kun je de dagelijkse beslommeringen even los laten, kom je in een andere wereld. Hoe fijn is dat. Dat noemen we ook bijtanken en opladen. Absoluut belangrijk in deze hectische tijd.

Overwinteren 😉

Oké, dat overwinteren in een zonnig land is wellicht niet in te passen in je huidige leven, maar wellicht is er invulling aan te geven door er een aangepaste versie van te maken. Een weekje naar de (winter) zon, gewoon eens vrij nemen in januari, buiten de feestdagen om.

Wat sneuvelt het eerst in je agenda?

Meer sporten, ach daar hoef ik toch niet meer zoveel over te zeggen. Het sneuvelt vaak als eerste in onze agenda, terwijl we ons er toch beter door voelen als we het wel doen. Juist die dingen die goed voor ons zijn, die skippen we als eerste uit onze agenda in tijden van drukte of stress.

Wacht niet te lang

Naast het feit dat het goed is om aan deze dromen en wensen invulling te geven voor meer ontspanning in je leven is het ook belangrijk om er niet te lang mee te wachten. Voorkom dat er een moment komt dat je denkt “had ik maar”. Hoe vaak gebeurt het niet dat mensen veel plannen hebben voor later, maar dat dat later nooit komt. Of dat dat later in een hele andere vorm komt. Dat het door ziekte, ontslag of scheiding niet meer wordt zoals je gedacht had. Of dat je onvrijwillig zoveel tijd over hebt, dat er voor alle wensen alle tijd is, maar dat het niet meer als vreugdevol voelt. Dat je dan denkt, ocht had ik toen maar meer dit of dat………. Of had ik maar meer gewaardeerd dat ………..

Maak je keuzes voor de dingen die je belangrijk vindt NU, vandaag nog. Stel niet uit, wacht niet te lang, want voordat je het weet is het te laat en hoeft het niet meer. En van dat soort ontwikkelingen krijg je juist stress, heel veel stress.

Dus mijmer binnenkort nog eens lekker en laat je dromen omhoog borrelen. Maak een keuze waar jij je aandacht aan gaat besteden. Kies vrijwillig, zodat je straks niet gedwongen hoeft te kiezen.