Imagine

Imagine, een prachtig nummer van John Lennon dat we allemaal wel kennen. Een mooi nummer om bij weg te dromen. Je gedachten te laten gaan en even weg te mijmeren bij ……………. Dat mijmeren ergens naartoe…………. Het brengt iedereen weer naar andere vergezichten.

De foto bij deze blog maakte ik een paar jaar geleden in New York in Central Park. Het was nog een hele opgave om die foto te maken zonder er een toerist bij op de foto te zetten, want het was daar zo druk. Het leek alsof iedereen daar moest zijn om even dat gevoel te krijgen, dat gevoel van “stel je toch eens voor”. Elke dag zat er op de achtergrond wel een andere muzikant de liedjes van John Lennon te spelen. Een moment van gekte en bezinning in die enorme stad. Een enorme tegenstelling. New York bij uitstek dus, een stad van tegenstellingen. Grappig om al die “fans” te zien die hier toch echt even wilden zijn. Als “nuchtere” fries kijk ik daar toch altijd met enige verbazing naar 😉

“Imagine …….. stel je toch eens voor”

Imagine, stel je toch eens voor. Wanneer je een doel hebt, iets wilt veranderen, iets wilt bereiken, dan is het goed om je daar een voorstelling bij te maken. Hoe is dat wanneer je je doel bereikt hebt? Wat doe je dan anders dan dat je nu doet? Hoe voel je je dan? Hoe ziet de wereld er dan uit? Hoe beweeg je dan? Hoe praat je dan? Wat laat je dan achter, als je je doel hebt bereikt? En wat komt daarvoor in de plaats? En is het je dat allemaal waard? Het lijken misschien wat overdreven vragen, maar wanneer je een doel wilt bereiken is het zinvol om je voor te stellen wat dat met je doet, welke specifieke veranderingen er zijn. Op die manier ben je heel bewust met je doel bezig, adem je het helemaal in en wordt het een deel van jezelf. Dat is belangrijk om jezelf met je doel te verbinden en er werk van te maken. Wanneer je je zo verbonden hebt met je doel, dan is het ook gemakkelijker om er voor te gaan, er aan te werken, er moeite voor te doen en door te gaan als het even tegen zit. Je hebt er immers al aan geroken, je hebt immers al gevoeld hoe het zal zijn wanneer je je doel hebt bereikt. Dus, Imagine…………….., stel je voor ……………….

Een van mijn doelen was om ooit zelf met eigen ogen het Vrijheidsbeeld in New York te zien. Als kind leek me dat zo geweldig. Ook ik had daar zo mijn voorstelling van gemaakt, hoe het zou zijn en hoe het zou voelen. Het mooie is, dat het nog veel beter, leuker en indrukwekkender was dan dat ik me ooit had kunnen voorstellen. Hoe leuk is dat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *