Doorrrrrrrrrrrr Gaaaaaaaan ………………………

Daar zat ik dan, totaal geen inspiratie en barstende koppijn op de koop toe. Maar ik MOEST van mezelf een blog schrijven. Iedere twee weken moet er immers eentje voor jullie klaar staan, dus geen boodschap aan gebrek aan inspiratie en al helemaal geen boodschap aan die koppijn. Doorgaan, niet zeuren, niet piepen, aan het werk ……..

Plichtbesef en verantwoordelijkheidsgevoel

Zo ging het vroeger bij mij. Mijn plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel was heel erg hoog. Afspraak is afspraak, belofte maakt schuld, anderen gaan voor en meer van dat soort “fantastische” overtuigingen. Natuurlijk, ze zijn mooi en ze kunnen je soms ook echt verder helpen. Zeker. EN ….. ze kunnen je ook ontzettend belemmeren. Want bijvoorbeeld dat gebrek aan inspiratie is er niet voor niets. Zeker niet bij mij, want ik bruis altijd van de ideeën en invalshoeken. Dus als ik geen inspiratie heb is er iets aan de hand. Hoofdpijn, of andere lichamelijk klachten wijzen vaak op stress, of beter gezegd, te lang genegeerde stress. Dan is zo’n klacht als hoofdpijn zeker een signaal om daar iets mee te doen. Wellicht even een tandje minder te gaan.

Jezelf serieus nemen

Inmiddels negeer ik gebrek aan inspiratie en hoofdpijn (of iets anders) niet meer. Ik heb geleerd er naar te luisteren. Of beter gezegd, ik heb geleerd om mezelf serieus te nemen. Daar zat em voor mij de kneep. Mezelf serieus nemen. In het verleden vond ik vaak dat ik maar zat te zeuren, dat ik me niet moest aanstellen en dat er wel ergere dingen in de wereld zijn. Dat laatste is natuurlijk helemaal waar, maar geen excuus om jezelf en je eigen klachten niet serieus te nemen. Juist het tijdig serieus nemen van klachten en signalen voorkomt heel veel ellende.

Wat je inlevert krijg je dubbel en dwars terug in energie

En hoe zit dat met jou? Herken je bovenstaande omschrijving van hoe het soms met dingen gaat? Negeren, eraan voorbij gaan, niet serieus nemen etc.. Doorzetten tegen beter weten in? Als je dat te vaak doet is dat het ultieme recept om op te branden en jezelf uit te putten. Niet handig dus. Want het grappige is, wanneer je tijdig luistert naar je signalen, dan is het tij heel goed te keren. Bovendien is het geen verloren tijd, zoals je wellicht zou denken.

Door te luisteren naar mijn gebrek aan inspiratie en hoofdpijn ga ik even een tandje minder hard aan het werk. Ik rommel wat aan, ga een wandeling maken, of een dutje doen en kom zo weer tot rust en meestal komen daar de mooiste dingen uit. Vervolgens kan ik weer met nieuwe energie aan de slag. De energie die ik dan weer heb brengt me veel meer dan willens en wetens toch doorgaan. Juist dan kost alles nog veel meer energie, gaan dingen trager, of willen ze niet of lopen niet lekker. Op tijd weten dat het genoeg is, is dus een hele goede vorm van energiemanagement. Wat je inlevert krijg je later dubbel en dwars weer terug in positieve energieke energie. Let maar eens op.

Gelukkig heb ik daarnaast ook geleerd om blogs niet meer op het laatste moment te schrijven. Zo heb ik altijd wat speling en dus al veel minder stress, want er zit geen druk meer op.

Ik ben benieuwd hoe jij jezelf hierin herkent. Laat het me weten. Altijd fijn om te weten dat je niet de enige bent die tegen bepaalde zaken aanloopt.