BALANS

Balans, evenwicht, rust, overzicht, wie wil dat nou niet? Nou, als je een chaotisch type bent, dan heb je er wellicht niet zoveel behoefte aan. Als je niet zo van de controle bent, dan wellicht ook niet, maar de meeste mensen onder ons snakken naar balans, evenwicht, rust en overzicht.

Nu is het grappige dat mensen vaak denken dat het je kan komen aanwaaien, die balans. Als je het maar graag genoeg wilt, dan komt het vanzelf. Helaas, niets is minder waar. Voor balans, ja zelfs voor rust moet je wel iets doen. Als je niets doet weet je dat alles blijft zoals het is. Voor balans en rust moet je echt dingen doen en laten.

druppels

Ben jij ontevreden met de balans in je leven, zou je dat graag anders willen zien? Ga dan eerst eens op onderzoek uit. Waar knelt het, waar loopt het niet lekker. Houd voor jezelf eens een logboekje bij, bijvoorbeeld een week lang. Kijk eens waar het mis gaat, waar de balans doorslaat naar onbalans, waar de onrust toeslaat en waar jij het overzicht kwijt raakt. Dan heb je inzicht en handvaten om iets aan die onbalans en onrust te doen.

Vaak komt het neer op nee zeggen, goed agenda beheer, realistisch plannen, meer ontspanning zoeken, meer vrije momentjes pakken, minder perfectionisch zijn, grenzen stellen en je tijd goed bewaken. En……….. op het doorzetten van dit nieuwe gedrag.

Ik ben heel benieuwd waar jouw knelpunten liggen als het gaat om de balans in je leven. En nog meer benieuwd ben ik naar wat jij er aan gaat doen om van onbalans naar balans te komen, van onrust naar rust.

Ik hoor graag van je.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *