10 tips om gefrustreerd de decembermaand door te komen

 

Wil je met veel frustratie en een gevoel van onbehagen dit jaar afsluiten? Volg dan de onderstaande tips op. Succes verzekerd.

frustratie 3

Tip 1:

Zeg JA tegen iedere uitnodiging die je in deze feestmaand krijgt. Dat je je daardoor op 1e kerstdag in vieren moet delen is alleen maar een uitdaging. Daar wordt een mens heel flexibel van.

Tip 2:

Een feestmaand als deze is meestal gedrenkt in de alcohol. Neem daar gerust lekker veel van. Leef je uit. Die kater de volgende ochtend is alleen maar prettig gezelschap. Bovendien loop je eens vaker naar de drogist voor een nieuwe dosis pijnstillers en met een beetje geluk zit in de loop van het volgend jaar lekker bij de specialist in het ziekenhuis. Volop sociale interactie dus.

Tip 3:

Al die drukte geeft toch een gevoel van onbehagen. Dat kun je wegdrinken, zoals in tip 2, maar je kunt het ook afkopen. Geef veel geld uit aan kadootjes voor jezelf en voor anderen. Van kopen word je blij, het geeft je een gevoel van macht. En die roodstand op de bank, kleurt heel goed bij de decembermaand.

Tip 4:

Kerstborrels, eindejaar borrels, verzin het maar. Voor ieder moment bedenken we wel iets. Ga overal naar toe, laat je gezicht zien, doe volop mee. Wees lekker sociaal en denk daarbij vooral niet aan jezelf maar aan degene die het organiseert. Zo sneu als jij dan niet van de partij bent.

Tip 5:

Bewegen is goed, maar daar hoef jij deze maand geen extra energie in te steken. Je beweegt namelijk al voldoende als je je verplaatst van borrel naar diner en het daarop volgende evenement. Waarscijnlijk moet je je zo nu en dan ook nog extra haasten en dat geeft weer extra beweging. Goed geregeld dus zo’n overstrakke planning.

Tip 6:

Slaap veel uit, ga lekker laat naar bed, neem vooral een ander ritme. Daar houdt je lijf niet van, maar jij wel en het houdt je bovendien scherp. Het maakt je flexibel. Oke, je verstoort je slaappatroon als een gek, maar wie maakt zich over zo’n futiliteit nou druk in de december maand?

Tip 7:

Neem vooral geen tijd voor jezelf. Ook al behoor jij tot de gelukkigen die kerstvakantie hebben. Nee, alle tijd is voor sociale verplichtingen, verwachtingen van andere mensen. Jouw tijd is nu even niet belangrijk. Het gaat om het grote geheel, om het samen zijn en dan mag jijzelf best wel in de knel komen te zitten.

Tip 8:

Oké, wil je dan toch tijd voor jezelf, ga dan lekker bankhangen, lekker veel voor de tv consumeren, innemen hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat. Een magnetronmaaltijd naast je en je hoeft de deur niet meer uit.

Tip 9:

Ja, je zult ze ongetwijfeld weer tegenkomen deze maand. Je familie!!!!!!!! Een prima moment om al die oude koeien weer eens uit de sloot te halen. Elkaar nog eens goed te vertellen dat je vindt dat dat echt niet kon wat ze je toen gefilkt hebben. Gewoon voet bij stuk houden en vooral je niet inleveren in de ander. Kom op zeg, daar beginnen we niet aan.

Tip 10:

Waai met alle winden me. Heb geen eigen mening. Doe wat iedereen doet en stel jezelf vooral geen vragen.

Succes verzekerd wanneer je al deze tips opvolgt. Op 31 december sluit jij het jaar met een klote gevoel af, voel je je geradbraakt, is de conditie ver beneden peil, weeg je een paar kilo’s meer en is je gevoel van eigenwaarde in geen velden of wegen meer te bekennen.

Persoonlijk lijkt het mij niet fijn om zo aan een nieuw jaar te beginnen. DUS ……………….. wat ga jij doen deze maand om op een goede manier de december maand door te komen. En dan hoef je heus niet alleen egoïstisch te keer te gaan. Er bestaat ook nog altijd zoiets als een gulden middenweg.

Ik wens je een hele fijne decembermaand.

 

1 thought on “10 tips om gefrustreerd de decembermaand door te komen

  1. Pingback: December, tijd voor een gouwe ouwe | DE ESSENTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *