Van Uit Evenwicht naar In Evenwicht

Het leven is soms behoorlijk weerbarstig en het kan je dan ook wel eens uit je evenwicht brengen. Je zou dat stress kunnen noemen, maar je mag er wat mij betreft ook een ander woord aan geven. Het gaat erom hoe jij het ervaart en hoe jij het voor jezelf weergeeft op een manier die passend is bij jou.

Belangrijker is echter, wat kun jij doen om je eigen evenwicht te herstellen wanneer er stormen op je levenspad komen. Wat kun jij doen wanneer je zo uit evenwicht bent gebracht dat het je functioneren beïnvloed. Welke manier heb jij voor jezelf ontwikkeld om weer in balans te komen, je weer goed te voelen, of om ermee om te gaan, zodat het minder een beslag op je legt?

Ieder mens heeft zo zijn eigen manieren om met de tegenslagen in het leven om te gaan. En daarin is er geen goed op fout. Het is fijn als je voor jezelf weet wat werkt, als je voor jezelf helder hebt wat je moet doet als de storm voorbij raast. Helpend daarbij kan zijn dat je kijkt naar het verleden, hoe heb je dat toen gedaan? Wat werkte toen goed voor jou? En soms is het ook handig om te kijken hoe anderen dat doen en te onderzoeken of dat misschien voor jou ook werkt.

En lukt het niet, dan kun je natuurlijk altijd nog hulp vragen, iemand die met je meeloopt en meekijkt. Ik wens je veel stabiliteit toe en onthoud dat balans nooit stilstand is, maar zachtjes heen en weer bewegen.

Versie 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *