8 tips om oververmoeid en uitgeput op vakantie te gaan

 

Wil je oververmoeid en overbelast je vakantie beginnen? Volg dan de onderstaande tips op. Succes verzekerd.

Tip 1:     Zeg JA tegen iedere opdracht die je nog krijgt aangeboden. Hanteer stevige deadlines die je uitdagen en bijna niet haalbaar zijn. Goed voor de adrenaline en cortisolniveaus in je lijf. Nog even de turbo aan voor je even de boel de boel laat.

Tip 2:     Negeer alle signalen die je lijf je geeft. Hoofdpijn? Nog een paar paracetemolletjes. Nek- en schouderklachten van teveel achter je PC zitten? Gewoon doorgaan, het gaat vanzelf weer over. Bovendien, nog even en dan heb je vakantie, dan kun je wel ontspannen, nu niet.

Tip 3:     Vakantiezaken regelen is tegenwoordig een eitje met internet en alle app’s . Dus daar hoef je niet op tijd aan te beginnen, dat kan wel op de avond voor vertrek. Daarvoor is die digitale wereld toch?

Tip 4:     Paspoort verlopen? Jammer, dat kan ook wel op Schiphol met een spoedprocedure., dus waarom al dat gedoe hier thuis. En die extra kosten en de irritatie, ach …… .

Tip 5:     Voldoende nachtrust? Geen tijd voor natuurlijk, nu je alle zaken nog af wilt handelen voordat je weggaat. Straks is er tijd genoeg om te dutten en te slapen. Gewoon een paar uurtjes korter is prima. En iedereen heeft toch een kort lontje zo voor de vakantie, dan valt die van jou toch niet op?

Tip 6:     Werk tot de laatste dag voor je vakantie. Benut ieder uurtje, elke loze minuut. Plan je dagen goed vol, want ja, die tijd dat jij met vakantie bent moet ergens toch weer terug verdient worden, dus dan kun je dat maar beter in het vooruit doen. Bovendien geeft het ook zo’n lekker voldaan gevoel om compleet gesloopt aan je vakantie te beginnen.

Tip 7:     Koffers pakken, ach dat kan wel op de ochtend van vertrek. Dat hoeft toch ook nog niet zo ingewikkeld? Daar hoef je toch niet lang over na te denken? Je hebt toch altijd hetzelfde aan. Alleen wel vervelend dat je medicijnen net op blijken te zijn op de ochtend van vertrek. Dat is dan wel weer jammer.

Tip 8:     Plan voor na de vakantie direct je agenda weer lekker vol, zodat je echt het gevoel hebt dat je nodig bent en dat iedereen op jou zit te wachten. Niets geen rustig aan beginnen en rustig opbouwen. Dat is voor watjes, niet voor jou. Jij houdt van die adrenalinekick.

vakantie

Succes verzekerd wanneer je al deze tips opvolgt. Op de dag dat jij met vakantie gaat ben je afgedraaid, heb je vierkante ogen en wil je het liefste thuis blijven. En dat is nou jammer, want even weg, afstand nemen van de dagelijkse sleur is goed voor je. Vakantie helpt je om van afstand naar je leven te kijken, naar de dingen die je doet en hoe je ze doet. Bovendien is vakantie bedoeld om lekker te ontspannen, bij te tanken en op te laden.

Dus, niet aan beginnen, aan deze tips. Zorg voor een goede voorbereiding, bouw langzaam af richting je vakantie en bouw langzaam op na je vakantie. Dat hoeven geen dagen te zijn, maar plan in je agenda een paar dagdelen hiervoor. Voordeel is dat je iets minder gesloopt op vakantie gaat en dat je na de vakantie bij een relaxte start langer voordeel hebt van de ontspanning die je hebt opgebouwd in je vakantie.

Ik wens je een mooie zomer en een fijne vakantie toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *