Investeren in jezelf

 

Ken je dat. De ander gaat altijd voor. De ander is belangrijker, of de ander zijn zaken hebben voor je gevoel toch net iets meer prioriteit. Dus, laat je de ander voorgaan, laat je je eigen zaken op de lange baan schuiven en zit je op de lange duur met een gevoel van frustratie. Want op de een of andere manier komt het er dus niet van, de dingen die jij belangrijk vindt, die voor jou waarde hebben.

Het zijn vaak oude ingesleten patronen, dit gedrag. Het goede nieuws is dat je kunt besluiten om die oude patronen in een nieuw jasje te hijsen of zelfs om ze helemaal over boord te gooien en de dingen eens anders aan te pakken.

investeren2

In het begin is dat best spannend en zul je misschien zelfs een beetje onhandig zijn. Nieuwe dingen gaan niet altijd in een keer goed, hebben tijd nodig om in te slijten en een nieuw, fris en jong patroon te worden. Dus gun jezelf ook de tijd en de inspanning om nieuw gedrag onder de knie te krijgen. En mislukken mag, je kunt daarna gewoon opnieuw beginnen.

Investeren in jezelf is de beste investering die er is. Daar kan geen beleggingsfonds tegen op. Investeren in jezelf geeft altijd een waardevast rendement.

Gun jezelf nieuwe, andere patronen, gun jezelf de verrassing van ander gedrag. Gun jezelf dat je de frustratie achter je laat, omdat je de dingen altijd doet zoals je deed.

Samengevat: doe het eens anders om daar te komen, dat te bereiken wat jij wilt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *