Slaapcursus

Saraja Slaapcursus

Iedereen heeft er weleens last van: korte periodes van slapeloosheid. Moeite met in slaap komen, lang wakker liggen, 's ochtends heel vroeg wakker worden en niet meer in slaap vallen. Meestal verdwijnt deze tijdelijke klacht weer als de oorzaak is weggenomen: verkoudheid, griep, overwerk, ziek kind etc..

Het wordt een slaapprobleem wanneer de slapeloosheid niet vanzelf overgaat en het klachten oplevert in je dagelijkse functioneren. Als er sprake is van vermoeidheid overdag, slaperigheid, concentratiegebrek, prikkelbaarheid, minder goed functioneren of presteren.

Een derde van de volwassen Nederlanders zegt regelmatig of vaak last te hebben van slapeloosheid. Zelfs 10 % van de Nederlandser heeft chronische slapeloosheid. Dit houdt in dat je langer dan een maand problemen hebt met inslapen, doorslapen en/of te vroeg wakker worden, zonder uitzicht op verbetering. Deze chronische slapeloosheid noemen we ook wel insomnie. Het is de meest voorkomende slaapstoornis.

Een groot deel van de mensen met een slapeloosheidsklacht zoekt geen behandeling. Van de mensen die met hun slaapprobleem naar de huisarts aan, krijgt een ruime meerderheid een slaappil voorgeschreven. Aan slaapmedicatie kleeft een groot nadeel: het neemt de oorzaak niet weg en het kent helaas vervelende bijwerkingen, waaronder een risico op verslaving.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat cognitieve gedragstherapie de meest effectieve behandelmethode voor slapeloosheid is. Simpel gezegd komt het erop neer dat je, door te begrijpen hoe slapen werkt, je zelf in staat wordt gesteld om je slaap-gedrag te verbeteren.

Saraja Slaapcursus in Leeuwarden

De Saraja Slaapcursus is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT_I). Ze is bedoeld voor al die mensen die hinder ondervinden van hun slapeloosheid. De Saraja Slaapcursus heeft als enig hoofddoel om jezelf in staat te stellen je slaapgedrag te verbeteren. Slapen hoeft dus geen bron van zorgen en spanning meer te zijn! Want met de Saraja Slaapcursus leer je een meer ontspannen houding aan te nemen ten opzichte van slapen.

Je leert o.a.:

Na de Saraja Slaapcursus:

Daarom kies je voor de Saraja Slaapcursus:

Voor wie is de Saraja Slaapcursus bedoeld?

Trainingen en individuele trajecten:

De Saraja Slaapcursus kan in de vorm van een individueel traject worden gevolgd. De kosten voor 6 wekelijkse sessies van anderhalf uur bedrag € 775,- incl. btw. De individuele training kan ieder moment worden gestart.
Daarnaast worden er regelmatig Saraja cursustrainingen aangeboden. Deze cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. De kosten bedragen dan € 295,- incl. btw.
Kijk op de agenda voor de eerstvolgende training die in Leeuwarden wordt aangeboden.
Vooraf aan de training vindt er een korte kosteloze intake plaats om te waarborgen dat deze cursus geschikt is voor jou.
Kijk ook op de landelijke site www.saraja-slaapcursus.nl voor nog meer informatie.

Vragen of een afspraak maken? Neem gerust contact op.
"Het leukste dat je kunt worden is jezelf"