Maandelijks archief: december 2016

In balans terugblikken

De laatste week van 2016. Een jaar dat wat mij betreft voorbij is gevlogen. Hoogte en diepte punten, fantastische ervaringen en verdrietige berichten. Zonnige dagen en grijze luchten. Alles wat gewoon bij het leven hoort en wat we de ene keer beter kunnen accepteren dan de andere keer.

Lees verder

10 stress tips

December, het is en blijft een bijzondere maand die hele bijzondere dingen in mensen naar boven haalt. Fascinerend eigenlijk wat we allemaal in deze maand willen en moeten doen van onszelf. Naast dat er in december ook mooie dingen gebeuren, gaan er ook dingen totaal de mist in omdat we ons realiteitsbesef enigzins kwijt zijn

Lees verder

Loslaten

December, meestal een volle maand met veel drukte en verplichtingen. En niet voor iedereen even fijn en prettig. Daarom deze keer geen blog, maar een variatie op een gedicht over loslaten, want wellicht is dat wel wat we juist nu nodig hebben. Los laten, het laten zoals het is. Een hele kunst, maar wat kan het een verschil maken. Voor jezelf en voor de ander.

Lees verder

Fouten bestaan niet

Is dit niet een intrigerende kop? Fouten bestaan niet?? Dat slaat toch nergens op? Je doet iets goed of iets fout. Zo simpel is het toch? Of ligt het misschien toch iets anders en iets genuanceerder? In deze tijd willen we graag duidelijkheid en niet te veel keuzes, want we moeten al zoveel kiezen. En toch ………… soms is het fijn als er iets meer ruimte dan voor zwart of wit.

Lees verder